Biografi

Dag har genom åren samarbetat musikaliskt med många välkända artister som bl.a. folksångerskan Sofia Karlsson och med Tomas Ledin på albumet ”Höga Kusten”.

Quilty

Historien tar sin början 1993 när vi, Dag och Gideon, efter många år av musicerande i andra sammanhang, startade upp bandet som fick namnet Quilty – efter den lilla kustbyn i County Clare. Hit gick Dags första Irlandsresa på 70-talet efter att han blivit passionerat biten av den traditionella irländska musiken.

Fortsätt att läsa

Thousands are sailing, 2013 – 2017

Emigrantvisor från Sverige och nordsjöområdet. Ett samarbetsprojekt mellan Maria Misgeld och Dag som resulterade i albumet med samma namn.

Eitre, 2003 – 2010

Eitre spelade traditionell irländsk folkmusik med lite mer betoning på instrumentallåtar. Bandet gav ut albumet The Coming of Spring 2005. Bandet turnerade regelbundet i Sverige och Tyskland samt gjorde några gästspel i Belgien och på Irland.

Medlemmar:
Esbjörn Hazelius – fiol, cittern, sång
Kevin Ryan – tvärflöjt, tin whistle
Dag Westling – sång, gitarr, five string banjo
Marco Pollier – uilleann pipes
Fredrik Bengtsson – kontrabas

Pied Pipers

Pied Pipers, 1973-78

Bandet spelade på Berlins mindre scener – de så kallade Kleinkunstbühnen – som också var träffpunkter och samlingspunkter för Berlins musikliv inom folkmusik, singer-songwrtiter och världsmusiksfären.

Medlemmar:
Christian Tschirch
Peter Teubner
Lothar Witte
Maik Wollter
Dag Westling

Hans im Glück, 1978-1981 Dags band med folkmusik från Tyskland

Bandet bildades med anledning av en inbjudan till Letterkenny international Fiddlecontest på Irland där vi skulle representera tysk folkmusik. Programmet sattes ihop i turbofart och efter resan ville vi fortsätta att spela tillsammans. Repertoaren bestod till en början enbart av traditionella sånger och danslåtar, men snart integrerade vi också egna sånger på tyska. 1980 inleddes ett samarbete med skådespelaren och låtskrivaren Martin Pfisterer där vi ägnade oss mer åt hans samhällskritiska sånger. Då bandmedlemmarna fortfarande studerade på heltid blev konsert- och turnéverksamheten inte så omfattande och vi hann aldrig ge ut någon skiva. BILDER INOM KORT …

Medlemmar:
Ivo Düntsch – gitarr
Conny Felicitas Bergmann – fiol, sång
Hawo Bleich – piano, fiol
Dag Westling – gitarr, sång, 5 string banjo, mandolin
Martin Pfisterer – sång

Medlemmar: