Biografi

På denna sida kan man få en liten inblick i min musikaliska uppväxt och historia. Varmt välkommen att bläddra i mitt lilla galleri av de olika band och och samarbeten som jag har medverkat i genom åren med bilder, videoklipp och musikexempel.

Quilty

Historien tar sin början 1993 när vi, Dag och Gideon, efter många år av musicerande i andra sammanhang, startade upp bandet som fick namnet Quilty – efter den lilla kustbyn i County Clare. Hit gick Dags första Irlandsresa på 70-talet efter att han blivit passionerat biten av den traditionella irländska musiken.

Fortsätt att läsa

Thousands are sailing, 2013 – 2017

Emigrantvisor från Sverige och nordsjöområdet. Ett samarbetsprojekt mellan Maria Misgeld och Dag som resulterade i albumet med samma namn.

Albumet gavs ut i mars 2015

Eitre, 2003 – 2010

Eitre spelade traditionell irländsk folkmusik med lite mer betoning på instrumentallåtar. Bandet gav ut albumet The Coming of Spring 2005. Bandet turnerade regelbundet i Sverige och Tyskland samt gjorde några gästspel i Belgien och på Irland.

CD-recension, fRoots Magazine, november 2005

Medlemmar:
Esbjörn Hazelius – fiol, cittern, sång
Kevin Ryan – tvärflöjt, tin whistle
Dag Westling – sång, gitarr, five string banjo
Marco Pollier – uilleann pipes
Fredrik Bengtsson – kontrabas

Tribute, 1983-1987

Symfoniskt rockband från Norrköping. Bandet grundades 1982 av Gideon Andersson och Christer (Josef) Rhedin. Dag började spela i bandet 1984, vilket var också anledningen till att Dag flyttade till Sverige. Tribute turnerade flitigt i Tyskland och Sverige och gav ut 4 album.

Fotogalleri

Medlemmar (från vänster):

Josef Rhedin, Pierre Mörlen, Nina Larsdotter Dahlin(fd Andersson), Dag Westling, Lena Larsdotter(fd Andersson), Gideon Andersson, Åke Ziedén.

Hans im Glück, 1978-1981

Bandet bildades i samband med en inbjudan till Letterkenny international Fiddlecontest på Irland i en tid av revival och återupprättelse för tysk folkmusik. Repertoaren bestod av traditionella tyska folkvisor, spelmanslåtar, tysk lyrik i egna tonsättningar samt egna sånger och kompositioner. 1980 inleddes ett samarbetsprojekt med skådespelaren och låtskrivaren Martin Pfisterer.

Bilden till vänster (eller här ovanför om du läser i mobil): Pubgig i Berlin ca 1979
fr v: Dag Westling, Hawo Bleich, Conny Bergmann, Ivo Düntsch

Medlemmar:
Ivo Düntsch – gitarr
Conny Felicitas Bergmann – fiol, sång
Hawo Bleich – piano, fiol
Dag Westling – gitarr, sång, 5 string banjo, mandolin
Martin Pfisterer – sång

Från vänster: Dag Westling, Hawo Bleich, Conny Bergmann, Martin Pfisterer

Medlemmar:

Pied Pipers

Pied Pipers, 1973-78

Bandet spelade på Väst-Berlins klubb-scener, så kallade Kleinkunstbühnen – som också var träffpunkter och utehäng för stadens musikliv inom genren internationell folkmusik och singer-songwriter (Liedermacher). Bandets highlight var 1976 med Pied Pipers som förband till den berömda engelska folkrockgruppen Steeleye Span på konsertsalen vid Hochschule der Künste. Pied Pipers gjorde succé och erbjöds en egen konsert på samma plats 1 år senare. Pied Pipers spelade in sitt enda album 1978.

Pied Pipers LP

Medlemmar:
Christian Tschirch
Peter Teubner
Lothar Witte
Maik Wollter
Dag Westling

Pied Pipers på Irlandsresa 1974 med strandhugg utanför Quilty, Co. Clare.
Från vänster: Peter Teubner, Christian Tschirch, Lothar Witte, Dag Westling

Jag har genom åren haft tillfälliga samarbeten med Sofia Karlsson och spelat banjo på Tomas Ledins album Höga Kusten. Här några trevliga videor:

Hammarn unner bönninga med Tomas Ledin och Högakusten kapellet oktober 2013
Luciasång med Sofia Karlsson och Esbjörn Hazelius november 2009