Dag Westling Solo

FOLKVISOR FRÅN IRLAND OCH SKOTTLAND

Foto: Jörgen Sälde

Det är ett akustiskt soloprogram som passar för mindre scener som kulturhus/bibliotek, hos musik- och teaterföreningar, bygde- och hembygdsgårdar, kyrkor, festivaler, enskilt arrangerat eller i samarbete med t.ex. länsmusiken. Dag har även anlitats för framträdanden på kommunala äldreboenden och vårdinrättningar (Scenkonst Sörmland, Kultur i vården/Stockholm och Enköpings kommun).

Dag bjuder på en musikalisk resa till den gröna ön framförd på gitarr, five string banjo, tin whistle och med sång. Programmet innehåller emigrantvisor, skrönor, danslåtar och ballader om kärlek och andra äventyr samt några stänk av amerikansk old time.
Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.

En röst från en arrangör: ”En musikalisk virtuos och en fullfjädrad entertainer som kombinerar sitt fantastiska musicerande med ett fängslande historieberättande fyllt av anekdoter och goda skratt. Dag har dedikerat sitt liv åt att studera, bemästra och sprida den irländska och skotska folkmusiken och gör det med en entusiasm och skicklighet som är omöjlig att motstå.”
– Ola Persson, Kulturutvecklare Hylte kommun

En röst ur publiken: ”… Knappast hade jag trott att en av de stora upplevelserna skulle infalla i ett litet filialbibliotek här i Ångermanland. Det kändes som ett privilegium att få uppleva denna närhet och höga nivå. … Tack Dag för din musik i den yppersta klassen. En sällsynt fin upplevelse.”Ralph Praming

Gamla Teatern, Eskilstuna hösten 2019. Foto: Brian Burns

Videoklipp Gamla Teatern, Eskilstuna 2019

Video av Mikael Ström, eFolket

Foto: Jörgen Sälde