Dag Westling Solo

FOLKVISOR FRÅN IRLAND OCH SKOTTLAND

Foto: Jörgen Sälde

Det är ett akustiskt soloprogram som passar för mindre scener som kulturhus/bibliotek, hos musik- och teaterföreningar, bygde- och hembygdsgårdar, kyrkor, festivaler, enskilt arrangerat eller i samarbete med t.ex. länsmusiken. Dag har även anlitats för framträdanden på kommunala äldreboenden och vårdinrättningar (Scenkonst Sörmland, Kultur i vården/Stockholm och Enköpings kommun).

Dag bjuder på en musikalisk resa till den gröna ön framförd på gitarr, five string banjo, tin whistle och med sång. Programmet innehåller emigrantvisor, skrönor, danslåtar och ballader om kärlek och andra äventyr samt några stänk av amerikansk old time.
Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.

En röst ur publiken:

”… Knappast hade jag trott att en av de stora upplevelserna skulle infalla i ett litet
filialbibliotek här i Ångermanland. Det kändes som ett privilegium att få uppleva denna närhet och höga nivå. … Tack Dag för din musik i den yppersta klassen. En sällsynt fin upplevelse.”
– Ralph Praming

En röst från en arrangör:

”Jag vill förmedla att konserten Folkvisor från Irland & Skottland med Dag Westling drog fullt hus en måndag i januari. Det i sig är något oerhört i en sommarstad som Simrishamn. Vi njöt stort av den musikaliska upplevelsen men också av anekdoterna kring sångerna, instrumenten och Dag som person. Blandningen av instrument gjorde konserten dynamisk och den höga nivån på framträdandet gjorde kvällen till en upplevelse vi kommer att minnas länge. Publiken var så glada och nöjda när de gick härifrån. Ett evenemang som verkligen passar bra på bibliotek!”Erika Svahn, bibliotekarie Simrishamns bibliotek

Coronapandemin: Den nuvarande situationen med pandemin är givetvis en osäkerhetsfaktor vad gäller bokning under 2021. Av hänsyn till eventuellt begränsat publikantal erbjuds vid behov ett anpassat upplägg med två konserter samma kväll.

Gamla Teatern, Eskilstuna hösten 2019. Foto: Brian Burns

Videoklipp Gamla Teatern, Eskilstuna 2019

Video av Mikael Ström, eFolket

Foto: Jörgen Sälde